TEKBAŞ UN
  • ANASAYFA
  • HAKKIMIZDA
    • KURUMSAL
    • KALİTE POLİTİKAMIZ
    • KALİTE BELGELERİMİZ
    • BİLGİ TOPLUMU HİZMETLERİ
    • BELGE GÖRÜNTÜLEME
  • ÜRÜNLER
    • ÖZEL AMAÇLI UNLAR
    • HAZIR EKMEK UNLARI
    • HAZIR EKMEK MİKSLERİ
    • Buğday Ruşeymi 350 gr
  • MEDYA
    • ETKİNLİKLER
    • FOTO GALERİ >
      • FABRİKA BİNA
      • ÜRETİM TESİSLERİ
      • LABORATUVAR
    • TANITIM FİLMİ
    • eKATALOG & Logo
  • FAYDALI BİLGİLER
    • ÜRÜN BİLGİLERİ
    • TEBLİĞLER
  • İLETİŞİM
  • ONLINE
    • ONLINE SATIŞ
    • E-TAHSİLAT
  • HOME
  • ABOUT US
    • CORPORATE
    • OUR QUALITY POLICY
    • QUALITY CERTIFICATES
    • INFORMATION SOCIETY SERVICES
  • PRODUCTS
    • CONVENTIONAL BAKING FLOURS
    • BREAD FLOURS
    • READY MIXES FOR BREADS
  • MEDIA
    • EVENTS
    • PHOTO GALLERY >
      • FACTORY PREMISES
      • PRODUCTION FACILITY
      • LABORATORY
    • COMPANY INTRODUCTION FILM
    • eCatalog & Logo
  • CONTACT
  • ONLINE TRANSACTIONS
    • ONLINE SALES
    • ONLINE PAYMENT
  • YASAL BİLGİLENDİRME
    • KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU
    • TEKBAŞ UN SAN. VE TİC. A.Ş. KVKK AYDINLATMA METNİ
    • KVKK BAŞVURU VE BİLGİ TALEP FORMU
    • GİZLİLİK POLİTİKASI
    • ÇEREZ POLİTİKASI

USTA DESTEK MERKEZİ

7/24 Yanınızdayız!
Kategori, Konu, Tarif vb. Hemen Ara

EKMEK PİŞİRİRKEN YAPILAN TEMEL HATALAR

6/7/2020

0 Comments

 
Picture

​Ekmek üretimi sırasında zaman zaman, hamurlar çok güzel gözükmesine rağmen bazı pişirme hatalarından dolayı istenilen ekmeğin alınamadığı bilinmektedir. Özellikle yapılan hatanın farkına varılmadığı durumlarda, hatanın nedeni başka yerlerde aranmakta ve üretim bir türlü yoluna sokulamamaktadır.

​
Yüksek fırın sıcaklığı Aşırı fırın sıcaklığı ekmeğin çabuk renk almasına neden olduğu için ekmek kabuğu koyu kahverengi bir renk alır ve ekmek iyi pişmez. Bu tür fırınlarda pişirilen ekmeklerin bıçak açmasında da problem meydana gelir. Bu tür problemle karşılaşıldığında, fırın sıcaklığının normal seviyeye düşürülmesi gerekir.

Düşük fırın sıcaklığı Düşük sıcaklıkta pişirilen ekmeklerin bıçak açma yerleri çatlak, kabukları da acık ye soluk renkli olur. Bu ekmekler düşük sıcaklıkta uzun sure pişeceğinden, kısa bir sure sonra sertleşerek yumuşaklıklarını kaybeder. Bu tür problemlerle karşılaşan fırıncılarımızın, pişirme sıcaklığını arttırmaları gerekir.

​Pişirme sırasında fırına aşırı buhar verilmesi Ekmeğin fırın içerisinde istenilen büyümeyi yapabilmesi için fırına buhar verilmesi gerekir. Ancak buhar miktarı aşırı olursa ekmekler bıçak açmaz. Bu tür ekmeklerin kabuk rengi aşırı parlak ve açık sarı olur. Kabuktaki sertlik diğer bir göstergedir. Bu sorunu giderebilmek için fırına verilen buhar miktarını azaltmak gerekir. 

​​
0 Comments



Leave a Reply.

KATEGORİLER

uzman tavsiyeleri
tarif defteri
sağlıklı beslenelim
sizden gelenler

ekmek
ekşimaya
simit
baklava
Fabrika: Aşağıpınarbaşı Mahallesi, Ankara Cd. No:330/D,  Büyükkayacık OSB, 42280, Selçuklu / KONYA
​
Tel: +90 332 237 6620
Faks: +90 332 237 6624
İstanbul Bölge Müdürlüğü: Çobançeşme Mahallesi, Sanayi Cd., NISH İstanbul, C Blok,  No: 147, Yenibosna / İSTANBUL
​

Tel: +90 533 442 7221
2020 © Copyright - TEKBAŞ UN - Created by TEKBAŞ A.Ş. Information Technologies 
Factory Premises: Aşağıpınarbaşı Mahallesi, Ankara Cd. No:330/D,  Büyükkayacık OSB, 42280, Selçuklu / KONYA / TURKEY
​
Phone: +90 332 237 6620
Fax: +90 332 237 6624
​
İstanbul Headquarters: Çobançeşme Mahallesi, Sanayi Cd., NISH İstanbul, C Blok,  No: 147, Yenibosna / İSTANBUL  / TURKEY
​

Phone: +90 533 442 7221
2020 © Copyright - TEKBAŞ UN - Created by TEKBAŞ A.Ş. Information Technologies 
  • ANASAYFA
  • HAKKIMIZDA
    • KURUMSAL
    • KALİTE POLİTİKAMIZ
    • KALİTE BELGELERİMİZ
    • BİLGİ TOPLUMU HİZMETLERİ
    • BELGE GÖRÜNTÜLEME
  • ÜRÜNLER
    • ÖZEL AMAÇLI UNLAR
    • HAZIR EKMEK UNLARI
    • HAZIR EKMEK MİKSLERİ
    • Buğday Ruşeymi 350 gr
  • MEDYA
    • ETKİNLİKLER
    • FOTO GALERİ >
      • FABRİKA BİNA
      • ÜRETİM TESİSLERİ
      • LABORATUVAR
    • TANITIM FİLMİ
    • eKATALOG & Logo
  • FAYDALI BİLGİLER
    • ÜRÜN BİLGİLERİ
    • TEBLİĞLER
  • İLETİŞİM
  • ONLINE
    • ONLINE SATIŞ
    • E-TAHSİLAT
  • HOME
  • ABOUT US
    • CORPORATE
    • OUR QUALITY POLICY
    • QUALITY CERTIFICATES
    • INFORMATION SOCIETY SERVICES
  • PRODUCTS
    • CONVENTIONAL BAKING FLOURS
    • BREAD FLOURS
    • READY MIXES FOR BREADS
  • MEDIA
    • EVENTS
    • PHOTO GALLERY >
      • FACTORY PREMISES
      • PRODUCTION FACILITY
      • LABORATORY
    • COMPANY INTRODUCTION FILM
    • eCatalog & Logo
  • CONTACT
  • ONLINE TRANSACTIONS
    • ONLINE SALES
    • ONLINE PAYMENT
  • YASAL BİLGİLENDİRME
    • KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU
    • TEKBAŞ UN SAN. VE TİC. A.Ş. KVKK AYDINLATMA METNİ
    • KVKK BAŞVURU VE BİLGİ TALEP FORMU
    • GİZLİLİK POLİTİKASI
    • ÇEREZ POLİTİKASI