Ana Sayfa l Eposta   

Sitemize hoş geldiniz. Bugün
  

 
 
 
Tekbaş Un Ana Sayfa > Buğday > Buğday Çeşitleri
CUMHURİYET 75

Islah Edildiği Kuruluş : Türkiye Buğday Araştırma ve Eğitim Projesinin Sahil Kuşağında
görevalan kuruluşlarının birlikte çalışmaları ile geliştirilmiştir. Melezlemeleri Meksika'da
yapılmış ve hat olarak Yurdumuza gelmiştir.
Tescil Yılı : 1976
Sap ve Yaprak Özellikleri : Sap sağlam ve orta uzunlukta, yeşil- tüysüz ve orta geniş yapraklıdır.
Başak Yapısı : Kılçıklı, çıplak beyaz kavuzludur.
Tane Özellikleri : Yumuşak yapıda, beyaz renkli, eliptik uzun, orta geniş bir taneye
sahiptir. 1000 tane ağırlığı 50-54 gramdır. Hektolitre ağırlığı 75 kg. dır. Tanede protein
% 15,2 olup tane unsu bir yapıdadır.
Tarımsal Özellikleri : Yazlık gelişme tabiatlıdır. Kısa dayanması sahil bölgeler için iyi, kurağa dayanması orta, erkenci ve yüksek verimli bir çeşittir. Gübreye karşı reaksiyonu iyidir. Tane dökmez ve harman olma kabiliyeti iyidir.
Hastalık Durumu : Kara ve kahverengi pasa dayanıklı, sari pasa hassas, septoria'ya orta derecede dayanıklı, rastık ve sürmeye hassastır.
Tavsiye Edildiği Bölgeler : Sahil kuşağında, kir- taban sahalarda ekimi tavsiye edilir.

     
       TEKBAŞ UN
    
BUĞDAY ÇEŞİTLERİ
    ADANA 99
    BASRİ BEY
    BEZOSTAJA
    CEYHAN-99
    CUMHURİYET 75
    DAR1EL
    DOGANKENT -1
    FLAMURA 85
    GEREK-79
    GOLIA
    GÖNEN
    GÜN-91
    KATE A-1
    KIRAÇ-66
    KIRKPINAR-79
    MOMTCHİLL
    ORSO
    PAMUKOVA-97
    PANDAS
    PEHLİVAN
    PROSTOR
    SADOVA
    SEYHAN 95
    YÜREĞİR 89
   
 
 
Basında Tekbaş UN
Tekbaş Un ile ilgili Basın ve medya'da çıkan son haberler için tıklayınız...
 
Medya Kit
Tekbaş Un ile ilgili kurumsal logo reklam ve diğer görsel öğeler için tıklayınız...
 
Dijital Katalog
Son çıkan kurumsal ve Ürün katalogumuza dijital ortamda ulaşmak için tıklayınız...
 
Sosyal Medya
Facebook Sayfamız 
    İnternet Sitemiz 
 
Miks Unları Faydaları
Tekbaş Miks Unlarının yararları ve faydaları için tıklayınız...
 
Tanıtım Filmi
Tekbaş Un Fabrikası Tanıtım Filmini İzlemek için Tıklayınız