Ana Sayfa l Eposta   

Sitemize hoş geldiniz. Bugün
  

 
 
 
Tekbaş Un Ana Sayfa > Ürünler > Destan
Destan - Baklavalık

Baklava, tulumba, lokma ve diğer tatlı çeşitlerinde gelenekten şaşmadan farklılık isteyenlere…

Özel amaçlı buğday unu; Kül : % 0,550 (max); Protein : %10,5 (min); İçindekiler: buğday unu, askorbik asit (E 300); Ambalaj şekli: 25-50 kg’lık Türk gıda kodeksine uygun PP ve bez ambalajlarda

Baklava özen ister, baklava ayrıcalık ister, baklava değer ister...

Damak tadından, görünüşünden veya çeşitlerinden daha fazlasıdır baklava. O bir kültür, bir anlayış, farklı bir yoldur.

Baklavalarında bu farklılığı oluşturmak isteyen ustalara ithafen.

DESTAN baklavanın yanında çok katlı börek, hamburger, pizza vb. lüks imalatlarda gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

DESTAN Baklavalık Un

Yüksek su kaldırma kapasiteli
Yeterince dinlendirildiğinde kolay açılabilen
Kuvvetli hamur eldesi verip uzun sürede yumuşamayan
Yüksek düzeyde şeker absorbsiyonu sağlayan
Gevrek yapıda mamullerin eldesinde kullanılabilecek bir üründür.

Ürün Özellikleri :

RUTUBET

% 14,5 (MAX)

K.M. KÜL

% 0,550 (MAX)

K.M. PROTEİN

% 10,5 (MİN)

212 μ ELEK ALTI % 98 (MİN)
K.M.ASİTLİK % 0,07 (MAX)
ENERJİ
(Alveograph)
380-500 X 10E-4 J
ENERJİ (cm2)(Extensograph) 45 dk 90 dk 135 dk
120 135 155

GLÜTEN

% 32

SU KALDIRMA % 66



 

 

 

 

 

 

DESTAN'sı Baklava Yapımı:
Baklava yapımında kullanılacak unlar kuvvetli ve dirençli olmalıdırlar, diğer yandan yüksek elastikiyet ile kolay açılabilmelidir. Hamura katılan margarin kurumayı önlemektedir. Eklenen tuz ve limon ise yükseltgen etki gösterir yani setleştirir. Fazla kullanımı kuvvetli unlarda açılmama kenar yapma gibi sorunlara yol açar. Hamurun açılması nişasta ile olur. Nişasta çabuk bozulan ve kalitesi değişen bir malzemedir. Baklavanın kalitesini etkileyen bir diğer husus tereyağıdır ve taze olarak kullanılması gerekmektedir. Baklava yapılırken standart olarak 10 beze açılır, her beze dörde ayrılır ve 40 kat elde edilir. Genelde 2 kat arasına tereyağı gezdirilir ceviz, fıstık atılır. 140-160 derecede 45 dakika pişirilir. Pişirme ustanın tecrübesine kalmış olmakla beraber üst ve alt katın çıtır ve pembe, orta kısmın fazla pembeleşmesi istenmez. Piyasadaki ceviz ve fıstığın kalitesi oldukça farklılık göstermektedir, acımanın olmaması da gereklidir. Şekerlenmenin olmaması için şerbetine limon eklenebilir. 1 Ay raf ömrü vardır.

"Baklava Hamurunun Hazırlanışı ve Açılması" hakkında bilgi için tıklayınız.





Alveograph Çizimi


Extensograph Çizimi
     
       TEKBAŞ UN
    
ÜRÜNLERİMİZ
    Destan
    Hakan
    Ferman
    Trabzon Vakfıkebir
    Şahan
    Kağan
    Sultan
    Derman
    Civan
    Ozan
    Ruşeymiks
    Çavdar Miksi
    Yulaf Miksi
    Tahıl Miksi
    Tam Buğday Unu
    Ayçekirdek Miksi
   
 
 
Basında Tekbaş UN
Tekbaş Un ile ilgili Basın ve medya'da çıkan son haberler için tıklayınız...
 
Medya Kit
Tekbaş Un ile ilgili kurumsal logo reklam ve diğer görsel öğeler için tıklayınız...
 
Dijital Katalog
Son çıkan kurumsal ve Ürün katalogumuza dijital ortamda ulaşmak için tıklayınız...
 
Sosyal Medya
Facebook Sayfamız 
    İnternet Sitemiz 
 
Miks Unları Faydaları
Tekbaş Miks Unlarının yararları ve faydaları için tıklayınız...
 
Tanıtım Filmi
Tekbaş Un Fabrikası Tanıtım Filmini İzlemek için Tıklayınız