Ana Sayfa l Eposta   

Sitemize hoş geldiniz. Bugün
  

 
 
 
Tekbaş Un Ana Sayfa > Ürünler > Ruşeymiks
Ruşeymiks - Ekmek Çeşitleri için


Beyaz ekmekten kepekliye tatlı bir kaçamak.


Tamamen doğal olarak buğday kepeğinin (rüseym) işlenmesiyle elde edilen Rüşeymiks; tadı, aroması ve artan mineral, vitamin içeriğiyle sağlık üzerindeki olumlu etkileri ile kepekli ekmekler arasında ayrıcalıklı bir yerdedir.

İçindekiler    : Buğday unu,buğday rüşeymi, askorbik asit (E 300)
Ambalaj şekli: 25 kg’lık Türk gıda kodeksine uygun kraft torbalarda

Beyaz ekmekten kepekli ekmeğe yönelişin yaşandığı günümüzde Rüşeymiksten yapılan ekmeklerin arada tatlı bir geçiş oluşturacağı kanısındayız. Sağladığı ekstra diyetetik özellikleri ve artan mineral, vitamin
içeriği ile eksikliğini duyduğumuz sağlıklı ekmek noktasında aradığınız marka olacaktır.
İçerdiği lifler bakımından zengin olan, rüşeymiks her porsiyonda alınan lif miktarını % 80'a
yakın artırmaktadır.

Muhafaza Şartları: Serin (Max:25 C) Kuru ve her türlü yabancı koku ve tat
maddelerinden uzakta tahta ızgara üzerinde depolanmalıdır.



Besinler
        
        
Beyaz Un
        (100 gr)
Rüşeymiks
        (100 gr)

        
Enerji (kcal)364,000363,200
Protein
        (g)
10,33012,894
Toplam         Yağ (g)0,9802,728
Kül (g)0,4701,218
Karbonhidrat (g)76,31071,408
Lif (g)2,7004,800
Şeker         (toplam)0,2700,216
        MİNERALLER
Kalsiyum         (mg)15,00019,800
Demir1,1702,188
Magnezyum22,00065,400
Fosfor108,000254,800
Potasyum107,000264,000
Sodyum2,0004,000
Çinko0,7003,018
Bakır (mg)0,1440,274
Manganez         (mg)0,6823,206
Selenyum         (mcg)33,90042,960
        VİTAMİNLER
Thiamin (mg)0,1200,472
Riboflavin (mg)0,0400,132
Niacin (mg)1,2502,363
Pantothenic
        acid (mg)
0,4380,802
Vitamin B-6        (mg)0,0440,295
Folate,         total(mcg)26,00077,000
Vitamin E (alphatocopherol)(mg)0,0600,048
Vitamin K(phylloquinone)         (mcg)0,3000,240

Kaynak: USDA Nutritional Database. Değerler ortalama olup yapılanişlemlere ve kullanılan hammaddeye göre değişim gösterecektir.

Miks Ürünler için Hazırlama Kılavuzu


10 kg  TEKBAŞ RUŞEYMİKS 

Yazın 200 gr kışın 300gr maya

120 gr tuz

6,5 lt su

Yarım çay bardağı sirke (önerilir)

Yoğurma:

Mikserde 10 dk. Yoğrulup tuzu eklenir 3-4 dk. sonra mayası eklenir ve 5 dk
yoğrulur

Kollu yoğurucuda suyu aldırılıp tuz ve mayası eklenir toplamda 20 dk yoğurulur

Kuru hamur eldesi iyi sonuç için önemlidir. Hamur sıcaklığı 22-25 C de
olmalıdır.

Pişirme:

Matador, borulu ve döner fırınlarda 200 C de 30-35 dak.

Kara fırınlarda ekmeğin arkasından (~190 C) 30-35 dak.


     
       TEKBAŞ UN
    
ÜRÜNLERİMİZ
    Destan
    Hakan
    Ferman
    Trabzon Vakfıkebir
    Şahan
    Kağan
    Sultan
    Derman
    Civan
    Ozan
    Ruşeymiks
    Çavdar Miksi
    Yulaf Miksi
    Tahıl Miksi
    Tam Buğday Unu
    Ayçekirdek Miksi
   
 
 
Basında Tekbaş UN
Tekbaş Un ile ilgili Basın ve medya'da çıkan son haberler için tıklayınız...
 
Medya Kit
Tekbaş Un ile ilgili kurumsal logo reklam ve diğer görsel öğeler için tıklayınız...
 
Dijital Katalog
Son çıkan kurumsal ve Ürün katalogumuza dijital ortamda ulaşmak için tıklayınız...
 
Sosyal Medya
Facebook Sayfamız 
    İnternet Sitemiz 
 
Miks Unları Faydaları
Tekbaş Miks Unlarının yararları ve faydaları için tıklayınız...
 
Tanıtım Filmi
Tekbaş Un Fabrikası Tanıtım Filmini İzlemek için Tıklayınız