Ana Sayfa l Eposta   

Sitemize hoş geldiniz. Bugün
  

 
 
 
Tekbaş Un Ana Sayfa > Ürünler > Çavdar Miksi
Çavdar Miksi - Ekmek Çeşitleri için

Yerini buğdaya bıraktığı zamana kadar temel gıda maddesi olarak kullanılan çavdar, Bu karışımla buğday ununun özellikleriyle birleşip tekrar sofralarımıza dönüyor.zengin mineral ve vitamin içeriği ile de daha sağlıklı beslenmemizi sağlıyor.

Yeşil ekmeği “yeni” den keşfetmek isteyenlere; İçindekiler: buğday unu, çavdar unu, askorbik asit (E 300); Ambalaj şekli: 25 kg’lık Türk gıda kodeksine uygun kraft torbalarda

Yerini buğdaya bıraktığı zamana kadar temel gıda maddesi olarak kullanılan çavdar bugünlerde yeniden ekmek olarak raflarda yerini almaya başlayacak. Bu karışımla çavdar unu buğday ununun aranılan ekmeklik özellikleri ile birlikte eski alışkanlıklarımızı size "yeni"den hatırlatacak.

Zor toprak ve hava koşullarında yetişebilmesinin verdiği avantajla yaygın üretimi gerçekleştirilebilen çavdar sadece eşsiz toprak kokusu ve kendine has yeşil rengi ile değil aynı zamanda sağlığımıza sağladığı yararlar ile de aranılan bir gıda olma özelliğini kazanıyor.

Çavdar unu elde edilirken endosperm kepek ile rüşeymden tam olarak ayrılamaz bu sebepten minareller ve vitaminlerce daha zengin bir besin içeriği vardır.

İçindekiler: Buğday unu, çavdar unu, askorbik asit (E 300)

Ambalaj Şekli: 25 kğ.'lık Türk Gıda Kodeksine uygun Kraft torbalarda.

Muhafaza Şartları: Serin (max 25C) kuru ve her türlü yabancı koku ve tat maddelerinden uzakta tahta ızgara üzerinde depolanmalıdır.

Yeşil ekmeği "yeni"den keşfetmek isteyenlere.

Çavdar Ekmeğinin Besin Öğeleri

Besinler

Birim

100 gr için içerdiği miktar

Su

g

37.30

Enerji

kcal

259

Enerji

kj

1084

Protein

g

8.50

Toplam Yağ

g

3.30

Kül

g

2.50

Karbonhidrat

g

48.30

Lif

g

5.8

Şeker

g

0.26

Mineraller

 

 

Kalsiyum, Ca

mg

73

Demir, Fe

mg

2.83

Magnezyum, Mg

mg

40

Fosfor, P

mg

125

Potasyum, K

mg

166

Sodyum, Na

mg

660

Çinko, Zn

mg

1.14

Bakır, Cu

mg

0.186

Manganez, Mn

mg

0.824

Selenyum, Se

mcg

30.9

Vitaminler

 

 

Vitamin C, total ascorbic acid

mg

0.4

Thiamin

mg

0.434

Riboflavin

mg

0.335

Niacin

mg

3.805

Pantothenic acid

mg

0.440

Vitamin B-6

mg

0.075

Folate, total

mcg

110

Folic acid

mcg

59

Folate, food

mcg

51

Folate, DFE

mcg_DFE

151

Vitamin B-12

mcg

0.00

Vitamin A, IU

IU

8

Vitamin E (alpha-tocopherol)

mg

0.33

Vitamin K (phylloquinone)

mcg

1.2

Yağlar

 

 

Yağ asitleri doymuş

g

0.626

Yağ asitleri tekli doymamış

g

1.311

Yağ asitleri çoklu doymamoş

g

0.799

Kolesterol

mg

0

Kaynak: USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 17 (2004)


Miks Ürünler için Hazırlama Kılavuzu

10 kg ………… miks un
Yazın 200 gr kışın 300gr maya
120 gr tuz
6,5 lt su
Yarım çay bardağı sirke (önerilir)
Yoğurma:
Mikserde 10 dk. Yoğrulup tuzu eklenir 3-4 dk. sonra mayası eklenir ve 5 dk yoğrulur
Kollu yoğurucuda suyu aldırılıp tuz ve mayası eklenir toplamda 20 dk yoğurulur
Kuru hamur eldesi iyi sonuç için önemlidir. Hamur sıcaklığı 22-25 ⁰C de olmalıdır.
Pişirme:
Matador, borulu ve döner fırınlarda 200 ⁰C de 30-35 dak.
Kara fırınlarda ekmeğin arkasından (~190 ⁰C) 30-35 dak.


     
       TEKBAŞ UN
    
ÜRÜNLERİMİZ
    Destan
    Hakan
    Ferman
    Trabzon Vakfıkebir
    Şahan
    Kağan
    Sultan
    Derman
    Civan
    Ozan
    Ruşeymiks
    Çavdar Miksi
    Yulaf Miksi
    Tahıl Miksi
    Tam Buğday Unu
    Ayçekirdek Miksi
   
 
 
Basında Tekbaş UN
Tekbaş Un ile ilgili Basın ve medya'da çıkan son haberler için tıklayınız...
 
Medya Kit
Tekbaş Un ile ilgili kurumsal logo reklam ve diğer görsel öğeler için tıklayınız...
 
Dijital Katalog
Son çıkan kurumsal ve Ürün katalogumuza dijital ortamda ulaşmak için tıklayınız...
 
Sosyal Medya
Facebook Sayfamız 
    İnternet Sitemiz 
 
Miks Unları Faydaları
Tekbaş Miks Unlarının yararları ve faydaları için tıklayınız...
 
Tanıtım Filmi
Tekbaş Un Fabrikası Tanıtım Filmini İzlemek için Tıklayınız