TEKBAŞ UN
  • ANASAYFA
  • HAKKIMIZDA
    • KURUMSAL
    • KALİTE POLİTİKAMIZ
    • KALİTE BELGELERİMİZ
    • BİLGİ TOPLUMU HİZMETLERİ
    • BELGE GÖRÜNTÜLEME
  • ÜRÜNLER
    • ÖZEL AMAÇLI UNLAR
    • HAZIR EKMEK UNLARI
    • HAZIR EKMEK MİKSLERİ
    • Buğday Ruşeymi 350 gr
  • MEDYA
    • ETKİNLİKLER
    • FOTO GALERİ >
      • FABRİKA BİNA
      • ÜRETİM TESİSLERİ
      • LABORATUVAR
    • TANITIM FİLMİ
    • eKATALOG & Logo
  • FAYDALI BİLGİLER
    • ÜRÜN BİLGİLERİ
    • TEBLİĞLER
  • İLETİŞİM
  • ONLINE
    • ONLINE SATIŞ
    • E-TAHSİLAT
  • HOME
  • ABOUT US
    • CORPORATE
    • OUR QUALITY POLICY
    • QUALITY CERTIFICATES
    • INFORMATION SOCIETY SERVICES
  • PRODUCTS
    • CONVENTIONAL BAKING FLOURS
    • BREAD FLOURS
    • READY MIXES FOR BREADS
  • MEDIA
    • EVENTS
    • PHOTO GALLERY >
      • FACTORY PREMISES
      • PRODUCTION FACILITY
      • LABORATORY
    • COMPANY INTRODUCTION FILM
    • eCatalog & Logo
  • CONTACT
  • ONLINE TRANSACTIONS
    • ONLINE SALES
    • ONLINE PAYMENT

USTA DESTEK MERKEZİ

7/24 Yanınızdayız!
Kategori, Konu, Tarif vb. Hemen Ara

BAKLAVANIN SIRLARI

12/5/2020

0 Comments

 
Picture
1473 yılından beri geleneksel mutfağın en gözde lezzetlerinden biri olan baklava, Osmanlı Dönemi’nde saraylarda ya da şenlik, davet, ziyafet gibi özel günlerde ikram edilirdi. Günümüzde ise en iyisini şüphesiz ki Gaziantep’te yiyebileceğiniz baklava; fıstıklı, cevizli, kuru ve normal olarak farklı şekillerde yapılır.
Yapımı meşakkatli olan böylesi bir tatlının elbette kendine özel bir yenilme şekli vardır. Baklava ustaları, usulüne göre yememeyi tatlıya saygısızlık olarak görürler.

Peki iyi baklava nasıl olmalıdır?
Sırrı ince hamurda! Osmanlı’da mutfağa alınacak aşçıları seçerken baklava yaptırırlarmış. Baklava sınavından başarıyla geçen aşçı mutfağa alınırmış. Tepsinin tamamını kaplayacak şekilde ve incecik hamur açmak, baklava ustalığının en önemli kriteridir. Hamurun kalitesini elbette kullanılan un belirler. Kaliteli un ile yapılan baklava hamuru daha kolay açılır ve yırtılma ya da yapışma yapmaz, şerbeti daha iyi çeker yumuşama olmadan çıtır kalır. Eğer ki baklava hamurları eşit inceliklerde değilse lezzetli olmaz.

Hafif baklava…
Baklavanın hazırlanış aşamasından sonrası da elbette önemlidir. Kullanılan tereyağının kalitesi, şerbeti ve harcı, tatlının lezzetini belirlediği kadar hafifliği konusunda da önem arz eder. Hafif baklava iç yakmaz, su içme isteği uyandırmaz ve genzi yakmaz. Hamuru altın sarısı renkte ve çıtır çıtır olur.
​
Baklava yeme adabı; Baklava yerken çatal bıçak kullanmak tatlıyı parçalar ve hamurları yapıştırır. Bu nedenle öncelikli koşul, baklavayı elle yemektir. Elinize aldıktan sonra baklavayı ters çevirin ve taban hamurunu damağınıza yapıştırarak ısırın. Tereyağı kokusunu almış olmalısınız. Baklavayı bu şekilde yiyerek hamurların arasındaki her bir lezzeti ayrı ayrı alabilirsiniz. Afiyetle..

0 Comments



Leave a Reply.

KATEGORİLER

uzman tavsiyeleri
tarif defteri
sağlıklı beslenelim
sizden gelenler

ekmek
ekşimaya
simit
baklava
Fabrika: Aşağıpınarbaşı Mahallesi, Ankara Cd. No:330/D,  Büyükkayacık OSB, 42280, Selçuklu / KONYA
​
Tel: +90 332 237 6620
Faks: +90 332 237 6624
İstanbul Bölge Müdürlüğü: Çobançeşme Mahallesi, Sanayi Cd., NISH İstanbul, C Blok,  No: 147, Yenibosna / İSTANBUL
​

Tel: +90 533 442 7221
2020 © Copyright - TEKBAŞ UN - Created by TEKBAŞ A.Ş. Information Technologies 
Factory Premises: Aşağıpınarbaşı Mahallesi, Ankara Cd. No:330/D,  Büyükkayacık OSB, 42280, Selçuklu / KONYA / TURKEY
​
Phone: +90 332 237 6620
Fax: +90 332 237 6624
​
İstanbul Headquarters: Çobançeşme Mahallesi, Sanayi Cd., NISH İstanbul, C Blok,  No: 147, Yenibosna / İSTANBUL  / TURKEY
​

Phone: +90 533 442 7221
2020 © Copyright - TEKBAŞ UN - Created by TEKBAŞ A.Ş. Information Technologies 
  • ANASAYFA
  • HAKKIMIZDA
    • KURUMSAL
    • KALİTE POLİTİKAMIZ
    • KALİTE BELGELERİMİZ
    • BİLGİ TOPLUMU HİZMETLERİ
    • BELGE GÖRÜNTÜLEME
  • ÜRÜNLER
    • ÖZEL AMAÇLI UNLAR
    • HAZIR EKMEK UNLARI
    • HAZIR EKMEK MİKSLERİ
    • Buğday Ruşeymi 350 gr
  • MEDYA
    • ETKİNLİKLER
    • FOTO GALERİ >
      • FABRİKA BİNA
      • ÜRETİM TESİSLERİ
      • LABORATUVAR
    • TANITIM FİLMİ
    • eKATALOG & Logo
  • FAYDALI BİLGİLER
    • ÜRÜN BİLGİLERİ
    • TEBLİĞLER
  • İLETİŞİM
  • ONLINE
    • ONLINE SATIŞ
    • E-TAHSİLAT
  • HOME
  • ABOUT US
    • CORPORATE
    • OUR QUALITY POLICY
    • QUALITY CERTIFICATES
    • INFORMATION SOCIETY SERVICES
  • PRODUCTS
    • CONVENTIONAL BAKING FLOURS
    • BREAD FLOURS
    • READY MIXES FOR BREADS
  • MEDIA
    • EVENTS
    • PHOTO GALLERY >
      • FACTORY PREMISES
      • PRODUCTION FACILITY
      • LABORATORY
    • COMPANY INTRODUCTION FILM
    • eCatalog & Logo
  • CONTACT
  • ONLINE TRANSACTIONS
    • ONLINE SALES
    • ONLINE PAYMENT