TEKBAŞ UN
  • ANASAYFA
  • HAKKIMIZDA
    • KURUMSAL
    • KALİTE POLİTİKAMIZ
    • KALİTE BELGELERİMİZ
    • BİLGİ TOPLUMU HİZMETLERİ
    • BELGE GÖRÜNTÜLEME
  • ÜRÜNLER
    • ÖZEL AMAÇLI UNLAR
    • HAZIR EKMEK UNLARI
    • HAZIR EKMEK MİKSLERİ
    • Buğday Ruşeymi 350 gr
  • MEDYA
    • ETKİNLİKLER
    • FOTO GALERİ >
      • FABRİKA BİNA
      • ÜRETİM TESİSLERİ
      • LABORATUVAR
    • TANITIM FİLMİ
    • eKATALOG & Logo
  • FAYDALI BİLGİLER
    • ÜRÜN BİLGİLERİ
    • TEBLİĞLER
  • İLETİŞİM
  • ONLINE
    • ONLINE SATIŞ
    • E-TAHSİLAT
  • HOME
  • ABOUT US
    • CORPORATE
    • OUR QUALITY POLICY
    • QUALITY CERTIFICATES
    • INFORMATION SOCIETY SERVICES
  • PRODUCTS
    • CONVENTIONAL BAKING FLOURS
    • BREAD FLOURS
    • READY MIXES FOR BREADS
  • MEDIA
    • EVENTS
    • PHOTO GALLERY >
      • FACTORY PREMISES
      • PRODUCTION FACILITY
      • LABORATORY
    • COMPANY INTRODUCTION FILM
    • eCatalog & Logo
  • CONTACT
  • ONLINE TRANSACTIONS
    • ONLINE SALES
    • ONLINE PAYMENT

USTA DESTEK MERKEZİ

7/24 Yanınızdayız!
Kategori, Konu, Tarif vb. Hemen Ara

EVDE KULLANILACAK UNUN KALİTESİ NASIL ANLAŞILIR?

16/1/2020

0 Comments

 
Picture
Kaliteli hamur işleri, kaliteli undan yapılır. Unun kalitesini ise şüphesiz ki buğdayın kalitesi belirler. Kaliteli buğday, pek çok etkene bağlı olarak yetiştirilir. Hepsinin eksiksiz ve yüksek kaliteli olması gerekir. Toprağın yapısı, sulama, ekolojik bölge, zamanında ekim, hasat ve depolama, en önemli belirleyicilerdir.

Buğday unu, tahılın karbonhidrat bakımından en zengin kısmı olan endospermden elde edilir. Kaliteli un, endospermin içinde bulunan tüm vitamin ve mineralleri içermelidir. Unun elde edildiği buğdayın 1 tanesinin ağırlığı 1 gram civarında olmalıdır. Rengi, kokusu, dokusu… Kaliteli un beyazlığı, buğday kokusu ve yumuşaklığından belli olur.
​
Un paketini açtıktan sonra küçük bir test yapmak için şu yolu izleyebilirsiniz: Önce unu burnunuza götürün ve koklayın. Unun kesinlikle buğdaydan başka bir koku içermemesi gerekir. En ufak bir rutubet kokusu almanız halinde o unu kesinlikle kullanmayın. Unun rengine bakın, ne çok beyaz nede esmer olmamalıdır. Daha sonra avcunuzun içine bir miktar un alın ve sıkın, eğer ki un etrafa saçılıyorsa kalitelidir. Hamur açma sırasında kolaylık ve keklerin daha kabarık olmasını sağlar.

Nelere dikkat edilmeli?
Un alırken kesinlikle ambalajlı ve iyi bir markadan olmasını tercih etmelisiniz. Yufkacılarda, pazarlarda, bakkal ve marketlerde sıkça karşımıza çıkan un çuvallarından uzak durmalısınız. Ambalajın kesinlikle yırtık ya da delik olmadığından emin olmalısınız zira bu, rutubete neden olan bir durumdur.

0 Comments



Leave a Reply.

KATEGORİLER

uzman tavsiyeleri
tarif defteri
sağlıklı beslenelim
sizden gelenler

ekmek
ekşimaya
simit
baklava
Fabrika: Aşağıpınarbaşı Mahallesi, Ankara Cd. No:330/D,  Büyükkayacık OSB, 42280, Selçuklu / KONYA
​
Tel: +90 332 237 6620
Faks: +90 332 237 6624
İstanbul Bölge Müdürlüğü: Çobançeşme Mahallesi, Sanayi Cd., NISH İstanbul, C Blok,  No: 147, Yenibosna / İSTANBUL
​

Tel: +90 533 442 7221
2020 © Copyright - TEKBAŞ UN - Created by TEKBAŞ A.Ş. Information Technologies 
Factory Premises: Aşağıpınarbaşı Mahallesi, Ankara Cd. No:330/D,  Büyükkayacık OSB, 42280, Selçuklu / KONYA / TURKEY
​
Phone: +90 332 237 6620
Fax: +90 332 237 6624
​
İstanbul Headquarters: Çobançeşme Mahallesi, Sanayi Cd., NISH İstanbul, C Blok,  No: 147, Yenibosna / İSTANBUL  / TURKEY
​

Phone: +90 533 442 7221
2020 © Copyright - TEKBAŞ UN - Created by TEKBAŞ A.Ş. Information Technologies 
  • ANASAYFA
  • HAKKIMIZDA
    • KURUMSAL
    • KALİTE POLİTİKAMIZ
    • KALİTE BELGELERİMİZ
    • BİLGİ TOPLUMU HİZMETLERİ
    • BELGE GÖRÜNTÜLEME
  • ÜRÜNLER
    • ÖZEL AMAÇLI UNLAR
    • HAZIR EKMEK UNLARI
    • HAZIR EKMEK MİKSLERİ
    • Buğday Ruşeymi 350 gr
  • MEDYA
    • ETKİNLİKLER
    • FOTO GALERİ >
      • FABRİKA BİNA
      • ÜRETİM TESİSLERİ
      • LABORATUVAR
    • TANITIM FİLMİ
    • eKATALOG & Logo
  • FAYDALI BİLGİLER
    • ÜRÜN BİLGİLERİ
    • TEBLİĞLER
  • İLETİŞİM
  • ONLINE
    • ONLINE SATIŞ
    • E-TAHSİLAT
  • HOME
  • ABOUT US
    • CORPORATE
    • OUR QUALITY POLICY
    • QUALITY CERTIFICATES
    • INFORMATION SOCIETY SERVICES
  • PRODUCTS
    • CONVENTIONAL BAKING FLOURS
    • BREAD FLOURS
    • READY MIXES FOR BREADS
  • MEDIA
    • EVENTS
    • PHOTO GALLERY >
      • FACTORY PREMISES
      • PRODUCTION FACILITY
      • LABORATORY
    • COMPANY INTRODUCTION FILM
    • eCatalog & Logo
  • CONTACT
  • ONLINE TRANSACTIONS
    • ONLINE SALES
    • ONLINE PAYMENT